2015-06-05

Ändringar på hemsidan och i hanteringen av informationen där.

Information om spelningar och övningar kommer att skrivas in i en blogg som nås från nyhetssidan.

Övriga nyheter och informationer kommer att skrivas in i en annan blogg som också nås från nyhetssidan.

På så sätt kan flera lägga in information direkt utan att man behöver vänta på web-master. Informationen kommer att ligga kvar i bloggarna och är lätt sökbar om man sätter etiketter på meddelandena. Det går alltid att söka på inlägg från visst år, viss månad.

Styrelsen kommer att kunna skriva in i bloggarna.

När något skrivits in på bloggen kommer texten automatiskt att skickas ut till maillistan med aktiva medlemmar. Eftersom informationen kommer att ligga kvar ett bra tag i bloggarna och är lätt att hitta där är det ingen katastrof om meddelandet råkar försvinna från mailboxen. (Hittills har ingen information plockats bort från bloggarna).

Dock ska sådant som man inte vill sprida till allmänheten inte skrivas på bloggarna. De kan läsas av den som hittar till dem, på så sätt behöver vi inte själva logga in för att kunna läsa informationen. Så ett och annat mail kommer att skickas ut i fortsättningen också.

Fördelen med bloggen är att om någon information behöver ändras så ändrar man i meddelandet där så att bara giltig information visas i stället för att man behöver hålla reda på vilken mailversion som är den rätta.

Håller på att städa och styra upp hemsidan. Det kommer att bli ändringar ett tag framöver men förhoppningsvis bli bättre struktur och lättare att hitta. Försöker hålla all information nåbar under omflyttningen, utseendet kommer att vara lite primitivt tills omflyttningen är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar